Skup aktivista i aktivistkinja Ide glas kampanje okupio preko stotinu mladih

Nakon više od tri meseca zajedničkog rada na motivisanju građana i građanki da iskoriste mogućnost lokalnih inicijativa kako bi poboljšali život u svojoj zajednici, prvi put na jednom mestu našlo se preko stotinu aktivista i aktivistkinja iz cele Srbije.

Skup aktivista i aktivistkinja „Ide glas“ kampanje održan je 16. i 17. februara na Dorćol Platz-u u Beogradu. Ovaj događaj je okupio mlade koji dele vrednosti demokratije i građanskog aktivizma, uverene da građani svojim uključivanjem u procese donošenje političkih odluka, mogu da unaprede kvalitet života u svojoj ulici, u svom naselju ili u svom gradu.

Za njih kao aktiviste i aktivistkinje angažovane u kampanji „Ide glas“, Skup je bio dobra prilika za sumiraje utisaka o dosadašnjem radu, o efektima prvog talasa kampanje realizovanog u decembru i o rezultatima lokalnih inicijativa pokrenutih u trinaest gradova i opština.

Pored toga, Skup je poslužio i kao priprema drugog talasa kampanje, koji je otpočeo već 18. februara, a u kome aktivisti i aktivistkinje sugrađanima i sugrađankama donose vesti o rezultatima inicijativa koje su pokrenuli, sa ciljem da prenesu poruku o tome da je, ukoliko se udružimo i zajedno potrudimo, moguće da postignemo promenu.

Ova dva dana protekla su u radnoj atmosferi, ali i u dobrom druženju. Učesnici i učesnice su razmenili utiske o aktivnostima koje su sprovodili tokom prethodna tri meseca, zajedno sagledali izazove na koje su nailazili i lekcije koje su naučili, i podelili zadovoljstvo zbog uspeha koje su postigli. Sa Skupa su otišli uz reči da će im ovaj događaj zauvek ostati u lepom sećanju.