Nastavljamo da kucamo na vaša vrata

Prvi talas IDE glas kampanje uspešno je završen, a naši aktivisti i aktivistkinje spremni su da ponovo motivišu građane da se angažuju u svojim zajednicama!

Tokom prethodnog talasa, 135 naših aktivista i aktivistkinja je u 33 grada i opštine širom Srbije sprovelo društvenu kampanju podsticanja građana i građanki da iskoriste mogućnost lokalnih inicijativa, kao vid političke participacije, kako bi unapredili kvalitet života u svojim lokalnim zajednicama. 

O uspešnosti prvog talasa kampanje govori činjenica da je pokrenuto trinaest inicijativa i peticija za rešavanje problema u lokalnoj zajednici.

Neki od najčešćih problema sa kojima se građani susreću u svojim lokalnim zajednicama su nedostatak kanti i kontejnera za odlaganje smeća, loša ulična rasveta, kao i povećan broj pasa-lutalica na ulicama. Tako su u Kuli, nakon razovora sa gradskom upravom, postavljeni kontejneri na već na dve lokacije, a i iz Gradske opštine Palilula u Begoradu, bili su zainteresovani da saslušaju građadne i rade na rešavanju problema. Više o pokrenutim inicijativama možete pročitati ovde. 

Prvi talas IDE glas kampanje umnogome je pomogao i našim aktivistima i aktivistkinjama  – osnažio ih je za dalji rad, izgradili su tim i stekli nova poznanstva, ali motivisao i njih da nastave da se bave aktivizmom.

U novom talasu IDE glas kampanje, koji je krenuo 18. februara, 143 naših aktivista i aktivistkinja obavestiće građane o uspešno pokrenutim inicijativama i tako ih motivisati da nastave da se bore za poboljšanje i razvoj svojih lokalnih zajednica