Peticija za postavljanje dodatnih kanti i za prikupljanje smeća – ZEMUN

Gavrilo Kovačević
Predsednik opštine Zemun
Magistarski trg 1 11080 Beograd-Zemun, Rajkova 15 11070 Novi Beograd
Miroslav Gajić
Predsednik skupštine opštine Zemun
Magistarski trg 1 11080 Beograd-Zemun, Rajkova 15 11070 Novi Beograd
Slobodan Stanojević
JKP „Zelenilo Beograd“
Rajkova ulica 2, Beograd 11070

Na osnovu člana 56. Ustava Republike Srbije, dolepotpisani građani, podnose i zahtevaju odgovor na

PETICIJU
Za postavljanje dodatnih kanti i za prikupljanje smeća i redovno odnošenje smeća od strane javnog komunalnog preduzeća JKP Zelenilo Beograd u ulicama:

Franje Krča (ispred ulaza u Pijacu kod Maksija)
Dečije igralište (Franje Krča br 140/90 KO Zemun Polje)

Kako bi se osigurala bezbednost građana i sprečilo širenje različitih zaraznih bolesti i smrada.
Već određeno vreme, stanovnici prolaze pored prljavog i zapuštenog dečijeg igrališta. A da ne govorimo o uslovima gde se deca igraju i kakvo je njihovo okruženje, iako je ono relativno novo, uslovi su katastrofalni jer na svakom koraku se nalazi pobacano smeće, kante koje nisu ispražnjene. Igralište ne bi trebalo biti deponija već primer brige o našim mališanima. Mi kao stanovnici Opštine Zemun uvideli smo ovaj problem i želimo da ga rešimo, s obzirom da svakodnevno prolazimo pored igrališta. Rastom ovih divljih deponija, na dečijem igralištu ostavlja se loš primer rada JKP Zelenilo i osećaj da se ne vodi dovoljno računa o našim sugrađanima i njihovim zahtevima i željama.
Zahtevamo od nadležnih organa opštine Zemun da obezbedi redovno odnošenja smeća u ulici Franje Krča (140/90) kako bi svi gore pomenuti problemi bili rešeni.
Na osnovu člana 56. stav 1. Ustava Republike Srbije, u što kraćem roku tražimo odgovor od organa lokalne samouprave Zemun na ovu peticiju.