Peticija za popravljanje ulične rasvete – OBRENOVAC

Miloš Stanojević, predsednik Gradske opštine Obrenovac
Gradska opština Obrenovac
Vuka Karadžića 74, 11500 Obrenovac

Milorad Janković, predsednik Skupštine Gradske opštine Obrenovac
Skupština Gradske opštine Obrenovac
Vuka Karadžića 74, 11500 Obrenovac

Na osnovu člana 56. Ustava Republike Srbije, dolepotpisani građani, podnose i zahtevaju odgovor na

PETICIJU
Za popravljanje ulične rasvete i postavljanje tamo gde ne postoji u određenom broju ulica u opštini Obrenovac, kako bi se osigurala bezbednost građana u tim naseljima.

Neosvetljeni delove u određenim ulicama opštine Obrenovac ugrožavaju bezbednost građana tih naselja, a posebno dece, žena i drugih ranjivih grupa. U zimskom periodu, kada noć nastupa ranije, taj problem postaje još veći zato što već od 16 časova u tim mestima nastaje totalni mrak.
Zahtevamo od nadležnih organa opštine Obrenovac da se osvetle sledeće ulice kako bi svi gorepomenuti problemi bili rešeni:
Hajduk Veljkova;
deo ulice Svetozara Markovića;
ulica koja vodi do kafane „Potkovica“;
prostor oko Doma kulture;
na svim drugim lokacijama na kojima je potrebna ulična rasveta.

Na osnovu člana 56. stav 1. Ustava Republike Srbije, u što kraćem roku tražimo odgovor od organa lokalne samouprave Obrenovac na ovu peticiju.


Prostor oko Doma kulture
Na fotografijama se vidi da bandere postoje, ali da svetlo ne postoji. U prethodnim mesecima bezbednost građana je više puta bila ugrožena u neposrednoj blizini Doma kulture. U večernjim satima tuda prolazi veliki broj dece i mladih koji imaju različite sportske aktivnosti u Domu kulture. Zbog toga verujemo da bi osvetljavanje ovog područja umnogome doprinelo bezbednosti građana i građanki.


Svetozara Markovića