Izgradili smo tim

Zajedno smo išli na teren, zajedno savladavali izazove, zajedno svedočili i lepim i ružnim situacijama, mada je uvek mnogo više bilo lepih. Delili smo ulice, kućne brojeve, delili posao, pravili planove i raspodele za svaki dan, donosili zajedničke odluka, delili lepe i ružne utiske – tako smo naučili da radimo u timu.

„Moj rad u timu je dodatno unaprijeđen i značiće mi u budućim angažmanima.“

Usled svakodnevnog zajedničkog rada naučili smo da poštujemo vreme ostalih ljudi u timu, ostvarili smo dobru međusobnu saradnju i razvili uzajamno poverenje. Šesnaest dana rada na terenu bili su prilika i za druženje, bolje međusobno upoznavanje, svakodnevno dopisivanje i česta zajednička kafenisanja.

„U lepom sećanju mi je ostalo druženje sa ekipom i obilasci nekih mesta koje ne bi posetili da nije bilo kampanje.“

„Najdraže mi je kada sednemo u neki obližnji kafić posle terenskog rada i smejemo se dešavanjima, razmišljamo o sledećem danu i novom terenu ili zanimljiva dopisivanja uveče kada se dogovaramo za sutra i smišljamo nove forice kako ući u zatvorenu zgradu sa interfonom 🙂 “

„Vožnje do i od Obrenovca će uvijek biti zanimljive za prepričavanje u budućnosti.“

Atmosfera u timu bila je pozitivna, a mi uvek raspoloženi da prepričavamo doživljaje sa terena.

„Imali smo i vrlo slične situacije i reakcije građana, a njihovo prepričavanje nakon rada nas je dodatno zbližilo.“

„U sećanju će mi ostati svaka interna fora koja je nastala u mom timu. ❤️“

Zauvek će nam u sećanjima ostati dogodovštine sa terena i anegdote nastale tokom zajedničkog rada. Priče o zajedničkim vožnjama, putovanju, obilascima i fotografisanju su priče vredne prepričavanja.

„Izdvojila bih jedan radni dan u Vršcu, kada smo nakon završenog posla krenuli ka stanici. Sunčano vreme, i više nego toplo za decembar, zaustavilo nas je kod Crkve Sv. Gerharda da napravimo nekoliko fotografija. Izgubili smo pojam o vremenu i zakasnili na voz…      …shvativši da smo dosta vremena proveli slikajući se, trčali smo u nadi da ćemo stići…       …bilo je izvesno da moramo sačekati naredni voz, i tako smo ostatak dana proveli u Vršcu. Popili smo kafu, slegli utiske o radu…“

U narednom periodu, na dobrim temeljima koje smo postavili, nastavljamo da širimo tim i okupljamo nove aktiviste i aktivistkinje koji će nam pomoći da pokrenemo i realizujemo lokalne inicijative i poboljšamo svakodnevni život građana i građanki 16 gradova i opština u Srbiji.