Top 6 razloga da izađete na izbore

1. GLASANJE JE PRAVO, ALI I DUŽNOST

„Nikome ja ništa ništa ne dugujem“,  kažete…  Ali, dužni ste sebi i svima koje volite da vi odlučujete o naredne četiri godine svog života.

2. VEĆA IZLAZNOST NA IZBORE JEDNAKO VEĆA REGULARNOST IZBORA  

Kako da znate da su izbori regularni, ako se niste ni pojavili na svom glasačkom mestu?! Takođe, što je veća izlaznost, izborni rezultat je tačniji: bolje prikazuje volju svih građana!

3. IZBORI KOŠTAJU: PLATILI STE – ISKORISTITE!

Organizacija izbora je ogroman projekat, uključuje mnogo ljudi, mnogo materijala i usluga i naravno – mnogo košta. Novac od koga plaćamo izbore je naš novac. Drugim rečima: mi smo platili ovaj društveni događaj. Ako u njemu ne učestvujemo, to je novac koji smo bacili!

4. VI STE GRAĐANIN, A NE SAMO STANOVNIK SVOJE ZEMLJE

Građani su domaćini, a stanovnici su gosti. Građani odlučuju, a stanovnici samo posmatraju. Građani su vlasnici stana, a stanovnici ga samo iznajmljuju. Ako je ova zemlja vaš dom, budite njeni građani, a ne samo stanovnici!

5. IZBORI SU ZABAVNI: POVEZUJU LJUDE!

Ako stvari pogledamo sa malo vedrije strane, izbori su velika i vrlo zanimljiva društvena igra. U njoj postoje različiti timovi i kapiteni. Postoje strategije, planovi, programi, predlozi i obećanja. Postoje pravila i uslovi koje svaki tim treba da ispuni, da bi se plasirao u željenu ligu takmičenja. Vaš zadatak u ovoj igri je da izaberete svoj tim. Ne glasti znači – kvariti igru.

6. NE DOZVOLITE DA DRUGI DONOSE ODLUKE U VAŠE IME

Da li dozvoljavate drugim ljudima da odaberu šta ćete svakog jutra obući, kakvu frizuru ćete nositi, gde ćete ići i šta ćete raditi? Da li su drugi ljudi odlučili s kim treba da živite, u koga da se zaljubite i koga ćete da volite? Ne? A zašto biste im dozvolili da odlučuju ko će i kako voditi vašu zemlju i grad?

U svakom slučaju: IZAĐITE NA IZBORE! Glasajte za koga sami želite.. Jer, ako ne glasate, odluku ste prepustili strancima, ljudima koje ne poznajete i koji ne poznaju vas!